ثبت اختراع
موسسه ثبتی و حقوقی ثبت VIP افتخار دارد که با انجام امور ثبتی از جمله ثبت شرکت، خدمات با کیفیتی به جامعه مبتکرین و مخترعین کشور عزیزمان ارائه نمایید و نقش خود را در راستای پیشرفت و گسترش صنعت کشور ایران ایفا کند و در سال های انتقال خدمات بالغ بر ۱۰۰۰ ثبت اختراع را در پرونده سابقه ی ثبتی خود داشته باشد.
قبل از هر چیزی باید بدانید که اختراعی قابل ثبت است که حاوی ابتکار جدید و دارای کاربرد صنعتی باشد. ابتکار جدید یعنی آنچه که در فن یا صنعت قبلی وجود نداشته و برای دارنده مهارت عادی در فن مذکور معلوم و آشکار نباشد و از نظر صنعتی، اختراعی کاربردی محسوب می شود که در یکی از رشته های مختلف صنعت قابل ساخت یا استفاده باشد. منظور از صنعت، معنای گسترده آن است و شامل مواردی نظیر صنایع دستی، کشاورزی، ماهیگیری و خدمات نیز می شود.
مورد های مختلفی که از حیطه ثبت اختراع خارج هستند عبارتند از: کشفیات و نظریه ها، روش های تجاری یا درمانی و پزشکی، آنچه که قبلا پیش بینی شده باشد و همچنین آنچه که خلاف موازین شرعی و عمومی و اخلاقی کشور باشد.
مزایای ثبت اختراع چیست؟
-ثبت اختراع باعث حمایت از مخترع و اختراع آن میشود و به صاحب امتیاز اختراع بعد از ثبت نهایی اختراع خود، اجازه بهره برداری واستفاده از نتایج تلاش داده می شود.
-امکان دسترسی به بازارهای جدید کشور
-به عنوان مالک یک اختراع، شما می توانید حق استفاده از اختراع خود را را به سایرین تفویض کنید و در مقابل هزینه و یا حق امتیاز دریافت کنید.
-شخص مخترع حق کامل ساخت،صادرات و واردات، عرضه ی رسمی فروش، فروش و استفاده از فرآورده را کسب میکند که با این اوصاف، حق تمامی این کار ها بدون اجازه قبلی مالک آن غیر ممکن میشود و شرایط مناسبی برای مخترع برای حضوری مطمئن در بازار ایجاد می شود.
-باید بدانید که ثبت اختراع باعث افزایش ارزش تجاری اختراع شما و در نتیجه افزایش و درآمد سود بیشتر خواهد شد.
– نکته ی مهم این است که حقوق ناشی از اختراع ثبت شده قابل انتقال به غیر است و در صورت فوت صاحب اختراع، حق به ورثه او منتقل خواهد شد.
-بهترین مزیت این است که در صورت تقلید و سوء استفاده دیگران از اختراع شما امکان اقدام قانونی برای مالک اثر وجود دارد. مالک یا مالکین اختراع میتوانند بر علیه هر فردی که بدون اجازه به حقوقشان تعدی نماید در دادگاه اقامه دعوی کنند.
-نام و مشخصات مخترع در گواهینامه اختراع قید میگردد، مگر این که خود شخص کتباَ از اداره مالکیت صنعتی درخواست کند که نامش ثبت و ذکر نشود.
-مزیت بعدی حمایت از طرح های صنعتی موجود در کشور و ثبت آن است که افراد را به ابتکار و نوآوری تشویق میکند و به آن ها انگیزه میدهد.
-امکان استفاده تمام و کمال از مزایا و تسهیلات ارائه شده مخصوص شرکت های فناور و دانش بنیان.
-امکان بهره برداری از مزایای بنیاد ملی نخبگان
-تسهیل در پذیرش برای ادامه تحصیل در داخل یا خارج از کشور
-امکان دریافت تسهیلات و مزایای صندوق حمایت از پژوهشگران کشور
-امتیاز مثبت برای استخدام
-تسهیلات اعطایی برای خدمت سربازی
مدارک مورد نیاز برای ثبت اختراع چیست؟
– کپی مدارک شناسایی صاحب اثر و مخترع
– اقدام به پر کردن فرم های مربوطه اختراع
– ارائه ی نقشه اختراع (در صورتیکه اختراع دستگاه باشد)
– آدرس و کدپستی (مالک و مخترع)
-توجه شود در صورتیکه اختراع شرکتی باشد روزنامه تأسیس و تغییرات مورد نیاز است.
چگونگی ثبت اختراع در کشور ایران
قبل از هر چیزی لازم است بگوییم برای درست انجام شدن پروسه ی ثبت اختراع حتما و حتما شما به یک وکیل مجرب و مشاورین حرفه ای نیاز دارید چرا که ممکن است پروسه ی ثبت به درستی انجام نشود و تاییده ها اخذ نشود.
در رابطه با مشخصات فنی اختراع باید بگوییم در ابتدا لازم است متقاضیان ثبت اختراع، برای اختراع خود نامی تعیین نمایند.
شما حتما باید در توصیف مشخصات اختراع به نکاتی مثل حوزه و نوع کارکرد اختراع (پزشکی، کشاورزی ، صنعتی و غیره )، اهداف شما از ساخت اختراع، اثبات بر نوآورانه بودن اختراعتان با توجه به موارد احتمالی مشابه قبلی، گزارش چگونگی کارکرد و نوع اختراع به طوری که کارشناس مربوط بتواند در صورت نیاز گزارش و شرح حال را پیاده سازی نماید و در انتها حتما باید به فواید اختراع اشاره شود.
در مرحله ی بعد باید ادعانامه توسط کارشناسان ثبت VIP تکمیل شود، این سند حد و حدود پشتیبانی از یک اختراع را به طور کامل مشخص میکند. همچنین اظهارنامه ثبت اختراع باید در سه نسخه فرمی خاص و به زبان سلیس و رسمی فارسی کامل شود و با قید تاریخ تنظیم به امضای مخترع محترم برسد و همچنین حاوی اطلاعات زیر باشد:
-اطلاعات کامل متقاضی مانند نام، شماره درج شده روی کارت ملی، آدرس محل سکونت، کد پستی محل سکونت، تابعیت و شغل.
-ارائه و تکمیل یک عنوان که برای اختراع در نظر گرفته شده است.
-ارائه ی تمامی اطلاعاتی که شرح و توصیف کامل از اختراع باشد مثل: توصیف، ادعانامه، توضیحی خلاصه از اختراع و شکلها، نقشهها و هر نوع اطلاعات ضروری دیگر.
-معرفی حوزه کاربرد اختراع.
-درخواست کتبی شخص مخترع اگر نمیخواهد اختراع به نام وی ثبت گردد.
-ارائه رسید پرداخت هزینههای مربوط به ثبت اختراع.
بعد از ایجاد امور ثبت اختراع باید جهت اطلاع عموم نسبت به درج آگهی در روزنامه رسمی کشور اقدام کند و گواهی نهایی ثبت اختراع از اداره ی مربوطه دریافت شود.
در نهایت نیز حتما لازم است برای اتمام کار و ثبت قطعی اختراع، متقاضی با مدارک ثبت اختراع بنیاد ملی نخبگان ارجاع داده شود. نکته ی مهم این است که بنا بر قوانین ثبت اختراع در کشور ایران حقوق انحصاری اختراع به مدت بیست سال اعطا میشود .