• تماس: 09120478237
  • ایمیل: info(@)sabtvip(.)com
  • ساعات کاری: 09:00-17:00

در ۳ دقیقه شرکت ثبت کنید

ثبت شرکت دانش بنیان

به احتمال زیاد نام شرکت دانش بنیان را تا به حال شنیده‌اید. در این مقاله قصد داریم نگاهی به این نوع شرکت ‌ها بیاندازیم و چگونگی ثبت این نوع شرکت ها، حوزه کاری، مزایا و ویژگی ها و چگونگی تشکیل آنها را یاد بگیریم. با ثبت وی آی پی در ادامه همراه باشید.

برای اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید: ۰۲۱۷۲۴۷۹۰۰۰۹۶۶۱۳ ۰۲۱

هدف شرکت‌ دانش‌ بنیان چیست؟

مشخص است که شرکت‌های دانش‌ بنیان مثل سایر شرکت‌ها، دغدغه‌هایی از قبیل امور مالی، تجاری و ثروت‌آفرینی هم دارند، اما این نوع شرکت ها تلاش می‌کنند تا از طریق توسعه علمی-پژوهشی و ارتقای فناوری‌های پیچیده و کارآمد تولید ثروت کنند و درآمد های خودشان را کسب کنند که این موضوع، تفاوت اصلی شرکت های دانش بنیان با سایر شرکت‌های تجاری است.

همانطور که میدانید شرکت های دانش بنیان با هدف تجاری سازی و سودآوری برای واحدهای علمی و پژوهشی مثل دانشگاه‌ها تشکیل شده و این شرکت ها فعالیت‌های علمی و فنی انجام می‌دهند تا با تجاری‌سازی نتایج تحقیقات و ایده‌های خود، هم این واحدهای علمی و کارکنان آنها از لحاظ مالی بهره-مند شوند و هم بتوانند خدمات کارآمدی در حوزه‌های مختلف از طریق ساخت و تولید اختراعات و خدمات نوآورانه برای جامعه به همراه داشته باشند.

شرکت دانش‌ بنیان به چه معناست؟

شرکت‌های دانش‌ بنیان، نوعی از شرکت ها هستند که عنصر علم و دانش، بخش اصلی و پایه ای آنها محسوب می‌شود. به بیانی دیگر، شرکت‌های دانش بنیان برخلاف بسیاری از شرکت‌های تجاری، می‌توانند هیچ‌گونه ابزار قابل لمس و مادی ای نظیر زمین، ماشین آلات و دستگاه‌ها و تجهیزات تولید نداشته باشند و صرفاً با ترکیب دانش، فناوری و تخصص‌های علمی و پژوهشی، فعالیت خود را آغاز و ادامه دهند. ماهیت علمی و دانش محور این نوع شرکت‌ها باعث شده است که قشر تحصیل کرده ی دانشگاهی و پژوهشگر، مانند اساتید دانشگاه و اعضای هیئت علمی، نقش بسیار مهمی در آنها ایفا کنند.

خصوصیات شرکت دانش بنیان

اول: شرکت‌هایی که فقط اعضای هیئت علمی مالک آن هستند. در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از ۵۰ درصد باشد،‌ شرکت دانش‌بنیان، شرکتی خصوصی است که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

دوم: شرکت‌هایی که دانشگاه ها نیز در آن مالکیت دارند. درصورتیکه سهام دانشگاه ۵۰ درصد یا بیشتر باشد، شرکت دانش بنیان، شرکتی دولتی به حساب می‌آید.در شرکت های دانش بنیان دولتی نیز، دانشگاه فقط به میزان سهام خود در مدیریت شرکت و در سود و زیان آن شریک می باشد نه بیشتر.

رییس و معاون دانشگاه یا مرکز آموزشی در زمان مسئولیت فقط می توانند سهامدار شرکت باشند . ولی نکته ی قابل توجه این است که اعضای هیئت مدیره شرکت و مدیر عامل شرکت به هیچ عنوان نباید هیچگونه مسئولیتی در دانشگاه داشته باشند .اعضای هیئت علمی دانشگاه متناسب با میزان وقت گذاری و نوع فعالیتی که در شرکت دانش بنیان انجام می دهند  همچنین میزان مشارکتی که در مالکیت فکری معنوی شرکت داشته اند، در شرکت سهامدار می باشند.

برای اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید: ۰۲۱۷۲۴۷۹۰۰۰۹۶۶۱۳ ۰۲۱

چگونگی ثبت شرکت دانش بنیان

همانطور که قبلا گفتیم شرکت های دانش بنیان به لحاظ ماهیت خود، تفاوتی با سایر شرکت‌های تجاری ندارد. یعنی در فرایند تاسیس و تشکیل این شرکت‌ها، تا حد زیادی مانند تشکیل سایر شرکت‌های تجاری نشان داده می‌شود. با این اوصاف پس از آنکه یک واحد دانشگاهی یا پژوهشی به صلاحدید اعضای هیئت علمی خود، امکان ایجاد یک شرکت دانش‌ بنیان را تصویب و تایید نمود، مرحله ثبت شرکت‌های دانش‌ بنیان باید در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام پذیرد.

 با اطلاعاتی که تا الان از شرکت های دانش بنیان به دست آوردید باید بدانید که برای تاسیس شرکت دانش بنیان، فرایند معمول و عادی ثبت شرکت باید دنبال شود سپس برای تبدیل شرکت به یک شرکت دانش بنیان اقدامات خاصی انجام پذیرد تا شرایط شرکت متقاضی پس از تولید کالا یا خدمات موردنظر و ارائه نمونه آزمایشگاهی آن ارزیابی شده و بتواند از مزایای قانونی بهره‌مند شود.

در کل برای شرکت های دانش بنیان، ثبت شرکت مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص توصیه می شود.  همانطور که میدانید برای ثبت شرکت مسئولیت محدود نیاز به دو نفر عضو و برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز به سه عضو می باشد. نکته ی مهم این است که با ثبت شرکت دانش بنیان می توانید از مزایای شرکت های دانش بنیان مانند معافیت های مالیاتی و … استفاده نمایید.

جهت ثبت شرکت دانش بنیان، ثبت شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی است.در هنگام ثبت، هیچ تفاوتی بین شرکت ها وجود ندارد. ثبت شرکت همانند دیگر شرکت ها و موسسات خواهد بود.

در مرحله بعدی، شرکت های متقاضی باید جهت دانش بنیادی نمودن شرکت و استفاده از مزایای مورد نظر قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان،  ثبت نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند.

برای اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید: ۰۲۱۷۲۴۷۹۰۰۰۹۶۶۱۳ ۰۲۱

۱) معافیت‌های مالیاتی

۲) مشاوره‌های مالیاتی و حسابداری

۳) معافیت از حقوق گمرکی و عوارض

۴) تسهیلات گمرکی

۵) مشاوره گمرکی

۶) معافیت از پرداخت حق بیمه قراردادها

۷) بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی

۸) امریه نظام وظیفه

۹) پروژه‌های جایگزین خدمت سربازی

۱۰) حمایت از حضور در نمایشگاه‌های خارجی

۱۱) حمایت از حضور در مناقصات بین‌المللی

۱۲) منتورینگ و مشاوره صادراتی

۱۳) حمایت از ورود به بورس

۱۴) ارتقای مرتبه اعضای هیئت علمی

۱۵) مشاوره منابع انسانی

۱۶) تسهیلات مالی

۱۷) تسهیلات تامین محل کار

آشنایی با مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

با استناد به آمار های معتبر، شرکت‌های دانش‌ بنیان تا به حال بسیاری از نیازهای جامعه را رفع می‌کنند. مثلا می‌توان به داروهای ضد سرطانی اشاره کرد که با هم‌فکری چند دانشمند در یک شرکت دانش‌بنیان تولید می‌شوند. و یا شرکت‌های دانش‌بنیانی که ترکیباتی تولید می‌کنند برای حل مشکلات کشاورزی. یا شرکت‌هایی که با استفاده از تولیدات پلیمری در صنعت خودروسازی فعالیت می‌کنند. اما مزیت های این شرکت ها دقیقا چه چیز هایی هستند؟ این مزایا عبارتند از:

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت دانش بنیان  چیست؟

۱) رزومه شرکت

۲) آخرین اظهارنامه مالیاتی

۳) تصویر اساسنامه شرکت

۴) تصویر آگهی روزنامه رسمی شرکت

۵) کپی ، شناسنامه و کارت ملی اعضاء هیات مدیره شرکت

برای اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید: ۰۲۱۷۲۴۷۹۰۰۰۹۶۶۱۳ ۰۲۱

[ARForms_popup id=”101″ on_inactivity=””]